2022-03-02 75 瀏覽
同家姐去apm行街,見到鮮芋仙,咁就梗係一定要衝入去食啦。因為佢嘅芋圓係我最愛。招牌仙草冰沙 因為嗰日天氣比較凍,所以我就同店員講咗走冰,原來走冰係會將全部冰沙變成仙草,感覺賺咗!呢款入面係會有芋圓 同埋仙草,今次仙草份量真係畀得好多,唔會太甜而且超滑,口感一流。芋圓一如既往嘅發揮得好,煙韌度適中但係會食到淡淡嘅芋圓香,而且會附送一個奶油球,畀我哋加入去食,加咗奶油球之後口感更加順滑同埋多咗少少奶嘅甜味, 增加正! 另外我家姐想試新野,就叫咗個豆花4號,湯底就叫咗豆漿 ,所以食落好濃好香嘅豆味 。豆花食落都幾滑,而且份量多,食極都仲有。整體嚟講唔會太甜,加埋我最愛嘅芋圓好滿足。為食嘅我哋仲加多咗一個抹茶布甸,布甸甜味適中,幾香抹茶味。Apm呢間分店坐得都好舒服,地方闊落,下次一於再過嚟食。

招牌仙草冰沙

為食嘅我哋仲加多咗一個抹茶布甸,布甸甜味適中,幾香抹茶味。

Apm呢間分店坐得都好舒服,地方闊落,下次一於再過嚟食。