2022-10-13 80 瀏覽
 見到呢間八時神仙草係中環開左第一間海外分店,就好想試😙今日好好彩去到既時候得一檯客係我地前面排緊,大約等左5-10分鐘就有位了~黎到一定要試下佢地既仙草冰,係每日用佢地既製作既仙草冰轉磨成冰,同平時出食開既挫冰或者牛奶冰好唔一樣😳不過黎食既話記得留意,呢度有最低消費每人$45。1️⃣芋泥燕世雪花盛盤($95)個冰好大個😍面頭係燕麥奶蓋,仲有一球芋泥。芋泥綿滑,另外仙草冰食落係帶仙草甘香,唔會太甜,同埋真係好特別會有牽絲既效果~打卡一流,啲冰仲食到啲仙草既膠質。  另外配上既盛盤有芋圓、薯圓、珍珠、紅豆、紫米,好豐富~芋圓薯圓大大粒,煙韌不過唔算特別出色。個冰食到中間唔夠甜既話可以問店員攞煉奶,仙草加煉奶既味真係好正😋食到最底仲有好多仙草!呢度既仙草好滑嫩帶回甘,可以話係我食過最好食既仙草👍
1️⃣芋泥燕世雪花盛盤($95)