2021-07-26
無得去旅行,唯有不斷食唔同國家菜慰藉一下。呢間細細地,唔多位 好在我過晒煩忙時間先去食。食物選擇都算多。一眼已經中左九份芋圓,但最尾先叫啦!因為唔算太餓,叫左個細嘅魯肉飯,另加小食台灣最出名嘅鹽酥雞。加$10要杯飲品,百香果綠茶。加仙草。個魯肉飯個汁超好味,好有台灣feel,雖然魯肉大粒左D,但汁醬搭夠。個鹽酥雞又係正,即炸呢個基本,佢份量比我預計多,童叟無欺嫁,張紙無晾高到嫁。個香酥排骨麵,個排骨好鬆化,有肉味,反而個麵同湯一般,似粉麵店嘅湯底,同麵底細個左D,麵質亦普通。再叫杯蜂蜜綠茶,又係細杯左少少囉,個味偏淡少少。不過最後當然叫返一入黎就想食嘅凍九份芋圓,佢係加冰變凍,感覺本來一般,但食落有驚喜,佢嘅芋圓係我鍾意嘅煙韌度,當然仲有basic嘢,包括:仙草,珍珠同豆花,都好味。九份飽,我食到十份飽。
再叫杯蜂蜜綠茶,又係細杯左少少囉,個味偏淡少少。
九份飽,我食到十份飽。