2021-04-21
以前曾經喺上環返工嘅時候試過lunch去呢度食 超多人😀今次係weekend嘅夜晚諗起呢度 一search之下仲要發現係黃店💛💛怕多人於是較早入座 19:00就過黎😁呢個時間就冇乜人 不過食到一半開始正常食飯時間 就開始爆曬棚😂🌽玉米蛋餅 $39蛋餅有多款選擇 今次就先揀粟米🌽餅皮薄薄地煙韌🌮入面就包住厚厚嘅煎蛋🍳同埋粟米🌽蛋味香濃🤩再加埋甜甜地嘅粟米 味道好夾😍🤍百頁豆腐 $30呢個就正正常常 重豆腐味 但係個醬汁就冇乜味😅🍜雞排乾拌麵 $73雞扒嘅份量多到有點過分🤣咁大塊總共分到12份 2個人食都嫌多😂雞排唔會覺得有好多粉漿嘅感覺 而且炸得非常脆 不過雞肉就略嫌有少少鞋身😅麵條質感適中彈牙🍚滷肉飯(小碗)$42雖然佢係寫住小碗 但係佢嘅份量我係食唔哂😜滷肉唔會覺得特別油膩🤎亦唔會特別鹹 撈飯食絕對覺得係台灣嘅原味道🇹🇼🥤荔枝冰茶 +$14完全估佢唔到係咁好飲 淡淡嘅荔枝味 加埋濃嘅茶香 好Fresh好解渴🤩好夠凍🧊完全適合食完咁飽之後飲😍😍😍🔺小插曲: 中間發現咗佢有2塊雞扒紅紅地 唔敢食 因為佢食物質素都好 嗰2件都係打算就咁放埋一邊 然後職員發現咗呢兩塊紅紅地嘅雞扒 佢話拎入
🌽玉米蛋餅 $39
蛋餅有多款選擇 今次就先揀粟米🌽
🤍百頁豆腐 $30
呢個就正正常常 重豆腐味 但係個醬汁就冇乜味😅
🍜雞排乾拌麵 $73
麵條質感適中彈牙
🍚滷肉飯(小碗)$42
🥤荔枝冰茶 +$14
🔺小插曲: 中間發現咗佢有2塊雞扒紅紅地 唔敢食 因為佢食物質素都好 嗰2件都係打算就咁放埋一邊 然後職員發現咗呢兩塊紅紅地嘅雞扒 佢話拎入去教訓吓個廚師然後俾份新嘅我哋😅我哋話唔駛啦唔緊要😅
之後佢話咁請我哋飲嘢 所以嗰兩杯嘢飲冇收錢🥰🥰
結論係..又!有!人!請!我!飲!嘢!了!🤣