Foxglove 型到不得了,一出電梯以為去了🎞📽電影院咁,像極密室的一道門,走了進去是🎼🎤🍻酒廊的格調,🔆🔅燈光更可以配合現場氣氛變化,小舞台提供爵士樂隊🎷🎺🎸定時現場演唱,非常西化 🎩天氣咁熱我同服務員講想要一杯清涼啲無酒精嘅飲品,佢就介紹咗我呢杯 summer breeze ,用青瓜同薄荷調教嘅mocktail , 清新解暑,新鮮薄荷葉陣陣幽香,Like👍呢個環境有cocktail 🥂同 mocktail飲 🍸一點也不出奇,朋友遞上餐牌暗笑,當我以為主食都係牛扒羊架嘅時候,出乎意料地是吃中餐🥢🍚,這的確是意想不到🤔麻辣牛腱 ,味道就是麻麻辣辣,作為前菜刺激一下味蕾,左酒更加一流 轉個頻道,香菇BBQ後,用陳醋伴煮,酸酸甜甜很開胃,口感煙煙靱靱,非常有創意嘅食法😋😋😋礦泉水松茸竹笙燉雙連,強調用礦泉水🍾,松茸菇香氣飄飄,是這到湯嘅靈魂,雙連我不太懂,或者是蓮子跟湯裡的透明粒粒吧,用料看似簡單,味道清純沒帶半點油,好飲亦深信係健康嘅配搭。靚嘅海鮮🦀清蒸已經非常美味,拆咗殼嘅嘅阿拉斯加長腳蟹肉,鮮甜多汁,配合少許花雕酒,味道double up😋酥脆網面,肉餡咬落彈牙,酥香盒內有冬菇粒、

酥脆網面,肉餡咬落彈牙,酥香盒內有冬菇粒、雞粒,外脆內軟,唔使點豉汁都已經好好食。

素蟹粉炒蛋白 ,白滑組合簡約清怡,配搭香蔥和牛炒飯,和牛粒冧滑,蔥香醬油香噴噴,蛋白伴炒飯,濃淡相配,認真perfect 💯

精選甜品一set三款🚥,黃金脆,奶香滑,紅棗糕煙靱少甜,湯圓是流沙黑芝麻, 全部都係傳統製作,每一件都非常出色👑。

中環人較多ABC,Foxglove以酒吧格局做中餐,裝修食物一樣有創意,放工輕鬆下🎼,呢度飲野一樣有happy hour 🍻,咁特色玩味嘅餐廳,值得試下 🎩🥂