2020-10-25
小妹忙裡偷閒黎到屯門安定H.A.N.D.S 廣場呢個分區特色商場搵到位於H區呢間隱世咖啡店「REBORN COFFEE 」店面logo相當有型,玻璃窗透視著店內精緻咖啡機及餐具,仲有咖啡師專注沖咖啡☕️既畫面,成功引到我呢個咖啡迷入去一貫型格裝潢風格,店內以水泥灰牆壁,金屬銅、實木枱等元素,簡單得黎又有藝術感呢度既食物有齊年輕人至愛既all day breakfast,eggs benedict,pasta,burger,salad 等西式料理以下為小妹試過既心水菜式:All in breakfast $88菜如其名,all in breakfast 有大啡菇、牛角包🥐、炒蛋、牛油果🥑、粟米🌽、薯條、煙三文魚、沙律菜、火腿、腸,咁足料既份量都只係$88咋!味道方面,絕對唔輸蝕比出面價值三位數既all day breakfast,每樣材料都配搭獨特調味料,特別推薦大啡菇同薯條煙三文魚+蟹籽 & 牛油果🥑+粟米🌽米紙卷$68平時食越南野點鮮蝦扎肉米紙卷就食得多,而煙三文魚、蟹籽、牛油果、粟米既配搭就真係第一次試,創意滿分💯-煙三文魚配蟹籽:有種食緊日式手卷既感覺,夠足料-牛油果🥑+粟米🌽:成
All in breakfast $88
煙三文魚+蟹籽 & 牛油果🥑+粟米🌽米紙卷$68
-煙三文魚配蟹籽:有種食緊日式手卷既感覺,夠足料
-牛油果🥑+粟米🌽:成個熟牛油果切粒而成,果粒份量多到就黎逼爆塊米紙卷啦
味道較為清甜,營養價值高,岩哂鍾意牛油果既朋友仔
green dirty
飲品當然唔少得叫杯咖啡啦,dirty 係小妹去cafe必點咖啡,而reborn coffee呢度竟然推出抹茶版dirty , 由原本凍牛奶變做凍抹茶🍵,估唔到味道出黎又幾match ,味道唔會太甜,口感好refresh
Reborn coffee 用心製作食物,而且店員熱心既服務態度,主動介紹飲品、派餐碟,環境寧靜,適合同好朋友過黎坐低傾計嘆個tea