自從港島線係中環伸廷後,我都未去過新加既站。今日就黎個港島遊,第一次黎西營盤,行左去第一街附近依間精品咖啡店😁我地點左:Macha Latte 冰凍既溫度下,仍然飲得出綠茶既香和奶香,pastel既顏色好sweet。飲完一啖後,口內仍留有 Mach’s既餘香🍵Espresso Tonic雖然是凍飲,但一樣有濃郁烘焙咖啡香味,飲有一陣姜味同微微的檸檬香Tonic ,十分清新Original cheesecake超級軟滑既當中散發發濃濃既芝士味,估唔到每一啖綿綿既蛋糕帶著無限既軟滑既芝士🧀🧀Homemade Brownie特級超濃朱古力,帶點海鹽味,仲要流心,外面焗得香脆,雙重口感,味道非常premium 🥰🥰Cinnamon Apple Sweet Panini個包烘得好香脆,自家製既焦糖醬好香好甜,加埋panini裡面既芝士咸香好夾,當中既新鮮爽脆蘋果又中和返佢既甜😍依幾款既甜品咸點同我地點既飲品相當配合👯‍♂️👯👯‍♀️佢仲有gelato,但太飽我無點到😝黎緊萬聖節佢地跑馬地分店有party 呢~好chill r~
自從港島線係中環伸廷後,我都未去過新加既站。

我地點左:
Macha Latte

Espresso Tonic

Original cheesecake

Homemade Brownie

Cinnamon Apple Sweet Panini

依幾款既甜品咸點同我地點既飲品相當配合👯‍♂️👯👯‍♀️

佢仲有gelato,但太飽我無點到😝

黎緊萬聖節佢地跑馬地分店有party 呢~
好chill r~

2021-10-17
  • Original  cheesecake