2024-01-10 1319 瀏覽
係這家麵包鋪,我就試咗幾件令我心思思嘅美點。𓂃𓈒𓏸 首先嗰隻明太子莎樂美腸蛋批,真係撈到我心口好。明太子鹹香啖啖肉,莎樂美腸又香又彈牙,整體食落又唔覺得膩,青豆爽口清新,幾得我心。另一個法國蛋批-芫茜三文魚蛋批,就真係畀佢啲香辣芫茜香味整得震撼到我味蕾,啖啖都食到三文魚嘅鮮嫩,搭配啲滿滿嘅芫茜,真係震撼!批皮脆口之餘,內嘅蛋香滑溜得嚟又唔過份軟塌,啖啖都滿足。至於就嚟中秋,點少得月餅咧?試勻呢度嘅4款特色茶味奶黃月餅,個個味都話事。最出奇嘅可能係花生醬味,啖啖花生味,口感豐富得滯。幾款茶味月餅都各有千秋,重點係佢哋個甜度拿捏得好好,食多幾個都唔覺嘅膩。𓂃𓏲𓆣我覺得啲嘢幾有水準,尤其係啲創意味道,食落驚喜連連。開心能夠發掘到呢啲美食,下次有機會一定再去朝聖!