餐廳: 榮華南洋冰室
資訊:

2019-01-21 3292 瀏覽
上環好多西式餐廳 但今日試咗嘅呢間冰室竟然係比較少有嘅南洋風 都幾特別😯😯 上差館街有少少遠離市區 世外桃源既感覺 而冰室既門面 裝修以至餐牌設計都好有南洋既風味🙊 我都諗咗一陣點形容 因為其實叫我講咩係南洋風格 我又講唔出 但間冰室又真係有😂 係懷𡚒得嚟又企理 六十年代文青?餐牌上有好多唔同既特色食物 既有茶記多選擇嘅精髓 菜式又比普通餐廳特別 我地今次就叫左一個午餐同一個常餐常餐叫左黃薑雞扒麵配多士、火腿蛋再轉特飲龍眼冰 黃薑雞扒唔係淨係改個名玩gimmick 真係幾入味 同一般茶餐廳嘅港式煎雞扒好唔同 😳 黃薑味又我中意既福麵好襯 正👍🏻👍🏻👍🏻 多士、火腿蛋正常發揮啦龍眼冰幾正!有成8-9粒龍眼 仲有另上賣相靚仔既梳打 就算要加13蚊都抵啦朋友食既係炭燒豬頸肉飯 明顯同泰式豬頸肉做法唔同 顏色偏深 但唔好以為佢燶!其實豬頸肉燒得好爽口 加埋個醬 有少少叉燒既感覺 呢種煮法幾有新鮮感 我地都好中意🤣最後埋單唔使150 環境舒適 食物又有特色 唔錯😛

常餐叫左黃薑雞扒麵配多士、火腿蛋再轉特飲龍眼冰

最後埋單唔使150 環境舒適 食物又有特色 唔錯😛
  • 黃薑雞福麵