2024-02-08
行過一家名叫Italian Tomato嘅餐廳,心諗今日試吓啲咩嘢好食。首先,眼前嗰款櫻花士多啤梨忌廉蛋糕靚到不得了🌸,每一層都見到精緻嘅做工。慢慢一啖,士啤嘅甜味喺口裡散開,好似第一次諗起心儀嘅人咁,甜漿漿😋。海綿蛋糕部分柔軟得嚟結構緊密,夾住酸甜嘅士啤,真係過癮!跟住再試下白桃芝士蛋糕,啱啱好搭配上了桃子嘅清新。每一口嘅忌廉醇厚得嚟唔膩口,好似天鵝絨咁滑嘅質感。而家就真係覺得自己唔單止係食客,簡直係一位在味蕾世界冒險嘅探險家🍽️!為咗禮遇母親,我選擇咗日本鮮白桃忌廉蛋糕。當我哋一家人同享這份美味時,微甜嘅滋味好似春風一樣圍繞喺房間每一個角落。桃子嘅多汁與忌廉嘅香滑交融,好正!這款蛋糕,將滿滿嘅愛意與溫馨,透過味道完美地傳達到每個人心裡。年年有特色,今年母親節,Italian Tomato真係話晒做到人和蛋糕之間嘅最完美嘅搭檔👩👧👦。