2015-01-24
終於有機會可以吃到星期一至五的午餐套餐,因平日午餐時段不設加一,每人可以慳到十元八塊。當日全店侍應是韓國人,點菜的話要用手指指或英語。我們共點了三個套餐:燒烤牛肋骨連新鮮蔬菜$98、燒烤豬排骨連新鮮蔬菜$88、辣豆腐湯飯(忘記左約$65左右),當然仲有五小碟前菜。辣泡菜很新鮮,好似自家制咁,唔會太辣也唔會太酸,我們也添左兩次泡菜。燒烤牛肋骨和豬排骨已經係廚房煮熟,再用鐡版上菜。個人認為牛肋骨味道剛好,帶有點點甜味同肉腍。如果啲牛肋骨可以煮得生啲就最好。雖然話係燒烤豬排骨,但一舊骨也沒有,啲肉質咬落去很爽,就好似吃豬頸肉一樣爽口,味道也是帶甜甜的。另提,豬皮只有一小片,稍不留神以為係豬脂肪不吃。一大盤新鮮蔬菜,👀肉眼睇黎落去十分翠綠,咬落去 chop chop 聲,用黎包住啲肉加燒烤醬食一啲都唔覺油膩,吃完都無咁有罪惡感😆燒烤套餐包括:白飯,新鮮蔬菜,海帶湯,前菜。呢個價錢同份量都幾抵食,要encore。👍👍辣豆腐湯有豆腐,魷魚,菜,雞蛋。湯很熱,也不太辣,連白飯一起吃很飽肚。味道尚可,但唔需要encore。整體份量足,服務員態度良好!
當日全店侍應是韓國人,點菜的話要用手指指或英語。
整體份量足,服務員態度良好!