2018-10-08 203 瀏覽
既然咁多人食飯又咁難得,當然要搵返間好野黎食啦。佢地最鍾意試新野,聽聞附近開左間新餐廳,就一於黎試下。打邊爐當然最緊要湯底啦,我地韓式大醬湯底,食指大動,湯料豐富,主要用大豆又有營養,味道甜美用黎做湯底簡直一流。不得不提係我地想試韓牛,就叫左1++韓牛,牛肉雪花紋理鮮明,相當新鮮紅潤,非常鮮甜牛肉味,肥瘦適中,襯上雞湯底就真係一絕,韓牛質素確係高,說得上是最適合打邊爐。另外仲有特級美國牛肉,肉質嫩滑,牛肉味唔錯,重點係任叫放題,而且仲有西班牙黑毛豬,肉質夠晒滑,唔怕食少許脂肪就真係唔怕叫,因為口感係非常滑溜架。除左打邊爐仲有韓式炸雞拼盤,仲有原味同辣味添,估唔到佢地做炸雞都唔錯,雞肉嫩滑,外皮夠晒脆口。仲有係黑糖水果茶,用黎襯打邊爐簡直一流,黑糖有益之外,味道唔會太甜,水果口味相當新鮮,正好抵消炸雞既熱氣。