2023-02-15
放工去中環街市食個快飯,呢間KIN麵主打麵食,啱晒冇咩飯癮嘅我😆檳城潮州炒粿條$78炒粿條原來好似河粉咁樣,炒得好有鑊氣香口,有啲炸豬油渣,加上蔥段、銀芽,食落勁香😋材料仲有兩隻爽口大蝦添👍🏻泰式辣有機牛炒河$88河粉係泰式嗰種闊身啲,又薄又滑,炒得又係超有鑊氣,少少辣,好惹味,配上青檸汁簡直係一流👍🏻牛肉寫明係用有機嘅,肉質唔會好似平時普通茶餐廳嗰啲咁醃到冇晒質感,呢個又有牛味有咬口得嚟唔會韌😋韓式人參走地雞湯叉燒麵$88呢個相比頭先果兩款濃味炒麵,味道比較清淡。叉燒係雞卷,幾嫰滑👍🏻配菜有好多泡菜、蒜片、蔥花、木耳絲,幾香幾爽口,仲有半隻糖心蛋添😋蛋撻$9/個用咗本地蜂蜜同埋走地雞蛋做,蛋香之餘仲多咗一份蜜糖嘅清香甜味,我哋用來做甜品一流😋另外值得一提嘅係,呢度啲食物容器幾特別,原來KIN 麵係全港第一家為每份外賣訂單提供100%循環包裝的麵店,碗碟係以小麥加工而成,100% 可生物降解。食好嘢之餘,又可以為環保出一分力,絕對支持👍🏻
檳城潮州炒粿條$78
泰式辣有機牛炒河$88