2020-08-28
好耐都冇去過觀塘食嘢啦,今日喺附近行街,去到午餐時間當然要周圍睇吓有咩食啦!成日喺商場入邊搵嘢食都有啲悶,今日就決定行出商場,睇吓有咩西餐廳啱食,行行吓就比我發現有一間好特色嘅西餐廳,入邊嘅裝修真係好靚,餐牌好多選擇,重點係價錢一啲都唔貴!我同朋友兩個人就決定喺呢度食我哋嘅午餐啦!入到去未落單之前就已經有餐包,餐包嘅味道係出邊食唔到嘅,餐包入邊除咗有啲莓乾,仲有啲好特別嘅調味,我配埋橄欖油同埋黑醋食真係好開胃,呢度嘅服務態度真係好好,而且上菜速度都好快!我同朋友一人一個餐,另外在要咗杯雞尾酒,難得見面當然要輕鬆一下啦!好快就已經有得食,朋友嗰個係牛肉漢堡配炸薯條,而我嗰個就係肉眼扒配炸薯條!肉眼扒我係食七成嘅,佢依個啱啱好,同埋份量都幾足,我好欣賞佢嘅炸薯條,除咗係即叫即炸,仲係脆卜卜外脆內軟,肉眼扒肉汁豐富,而且唔難切,好容易入口,入口之後有好香嘅牛肉味,一啲都唔韌,食埋佢個薯條都好滿足!朋友嗰個牛肉漢堡我試咗少少,真係超級好食!份量比我想像中嘅多,而且好厚,牛肉嘅比例我好滿意,呢個牛肉漢堡係佢哋自家製嘅,入邊有芝士牛肉蕃茄生菜,一啖食晒咁多樣嘢口感好豐富,我係超級欣賞佢嘅牛肉,咬落
我同朋友兩個人就決定喺呢度食我哋嘅午餐啦!
入到去未落單之前就已經有餐包, 餐包嘅味道係出邊食唔到嘅,餐包入邊除咗有啲莓乾,仲有啲好特別嘅調味,我配埋橄欖油同埋黑醋食真係好開胃,呢度嘅服務態度真係好好,而且上菜速度都好快!
肉眼扒我係食七成嘅, 佢依個啱啱好,同埋份量都幾足, 我好欣賞佢嘅炸薯條,除咗係即叫即炸,仲係脆卜卜外脆內軟,肉眼扒肉汁豐富, 而且唔難切,好容易入口,入口之後有好香嘅牛肉味,一啲都唔韌,食埋佢個薯條都好滿足!
朋友嗰個牛肉漢堡我試咗少少, 真係超級好食!份量比我想像中嘅多, 而且好厚,牛肉嘅比例我好滿意,呢個牛肉漢堡係佢哋自家製嘅,入邊有芝士牛肉蕃茄生菜, 一啖食晒咁多樣嘢口感好豐富,我係超級欣賞佢嘅牛肉,咬落去真係好多肉汁,唔會係乾爭爭,真係好香,一試難忘!
我哋一人一杯雞尾酒,兩款都係橙味嘅,朋友個杯係Aperol Spritz, 入邊仲有一塊鮮橙,呢個好容易入口,大大杯其實都幾抵飲,食炸薯條配一杯有氣嘅雞尾酒感覺真係唔錯!
我個杯係Orange Bellinis, 入邊粒粒橙肉,飲得岀酒味,不過都好易入口,甜甜地唔會好苦,可以一試!