2024-12-07 188 瀏覽
這間燒烤一直係我至愛,因為無論食物質素、服務態度、環境都屬於全港最top,如果想唔洗飛日本都食到正宗日式串燒,嚟呢度就至岩👍🏻。可能因為質素甚高,所以全港都有6家分店😳。我同朋友最後揀了銅鑼灣嘅盆店,這間勝在位置方便,近地鐵站岀口😲我哋一行人點了好多款店舖岀色嘅串燒,其中包括泰式燒豬頸肉、鹽燒和牛牛小排、鹽燒宮崎A4和牛、鹽燒開邊雞中翼、免治雞肉釀冬菇。🌟泰式燒豬頸肉可以感受到廚師將每一塊豬頸肉,都十分重視,每一塊都燒至邊邊香脆,口感至上☺️🌟鹽燒開邊雞中翼廚師好細心,將每一隻雞翼開邊,女士食起上嚟都好方便。呢度啲雞翼是每次嚟一定必叫,每一隻皮脆肉嫩,食到停唔到口,要返叫😂🌟鹽燒宮崎A4和牛食得出餐廳用質素高的和牛,每一塊都入口即化,嘴裏充滿滿滿的和牛油香😋比較特別啲還有雞皮墨魚滑、鹽燒豚肉荔枝卷🌟雞皮墨魚滑自己本身都好鍾意食墨魚滑😲,鋪頭嘅做法,用薄薄鬆脆雞皮包住香滑墨魚滑。每咬一口都有鬆脆聲音,但同時又有墨魚滑嘅煙韌。絕對係創意之作,每一次嚟都想介紹俾唔同嘅朋友試🤣🌟鹽燒豚肉荔枝卷香甜荔枝肉,俾鹹香豚肉包住,一鹹一甜,絕對係味蕾上嘅享受,而口感極佳,絕對要一試😋

🌟泰式燒豬頸肉

🌟鹽燒開邊雞中翼

🌟鹽燒宮崎A4和牛

比較特別啲還有雞皮墨魚滑、鹽燒豚肉荔枝卷

🌟雞皮墨魚滑

🌟鹽燒豚肉荔枝卷