2021-12-27 250 瀏覽
住左八鄉十幾年,好開心開左咁多cafe,多左勁多選擇!難得開到黎線田巿中心,仲要話西貢做開既既式咖啡店,自不然期待高一點對食物質素也會希望有驚喜吧!可惜事與願違,同女朋友黎到一開始話有禢禢米坐,實在有d驚喜,不過望到只係木坐係木板上連一張靚少少既坐墊都無,仲要四個人一張枱要同人搭枱,都實在尷尬。始終香港人無辦法長時間跪坐或者盤腿坐,係木有限空間下同陌生人一齊坐禢禢米都真係怕打擾到人。咖啡我地叫左matcha latte 同 adzuki beans latte…失望到一個點都形容唔到…綠茶無綠茶味,另外呢杯都唔知叫做奶好定茶好,只有丁點既紅豆味,入口既感覺實在不太討好。食物方面大叫左松露蟹肉多士同無花果pancake,一樣失望而回。這間cafe價錢貴並且食物質素一般,實在沒必要去嘗試!
住左八鄉十幾年,好開心開左咁多cafe,多左勁多選擇!

這間cafe價錢貴並且食物質素一般,實在沒必要去嘗試!
Matcha  latte
松露蟹肉多士
牛油果pancake
2021-12-27
10 分鐘 (堂食)