2010-11-13
友人話識東寶啲人,所以由佢打去訂位兼訂名菜『風沙雞』。一行七人,餸菜由友人們發板。一上到去,部分友人已經到咗喇。坐低咗一陣,見有個侍應狂與友人『吹水』,一講就講咗十分鐘。之後啲餸菜,食完一樣就要等勁耐至上另外一樣。等到第三樣餸,之前果位過嚟『吹水』嘅侍應又再過嚟『吹咗一輪水』,之後就走咗。友人見個『風沙雞』仲未到就搵番果個侍應嚟問,果位人兄一過到嚟,人地問乜佢都根本冇心聽,只係掛住大大聲聲咁講埋啲廢話,之後我朋友就拉開咗佢好認真咁問佢個餸幾時得。友人後來返到嚟坐低就同我地講,個『風沙雞』賣哂喇喎!妖... 真係勁掃興。之後我同友人講,如果唔係條友掛住吹水就唔會將我地訂咗果份俾咗人啦!佢點做嘢咖?友人答我話果個唔係伙計,係老闆嚟咖!之後我咪話囉,老闆又如何呀?老闆就可以得失客人咖喇?!總括嚟講,啲嘢真係唔好食,唯獨得個炒蟶子係最好,其他嘢食,一係就太乾,一係就太喊,一係就淡而無味,而且仲要收咁貴添。環境嘈都唔緊要,最主要係你呀老闆,響人耳邊講嘢大大聲聲,真係搞到我頭都暈呀!
一行七人,餸菜由友人們發板。一上到去,部分友人已經到咗喇。
坐低咗一陣,見有個侍應狂與友人『吹水』,一講就講咗十分鐘。
之後啲餸菜,食完一樣就要等勁耐至上另外一樣。
友人答我話果個唔係伙計,係老闆嚟咖!
之後我咪話囉,老闆又如何呀?老闆就可以得失客人咖喇?!