2023-09-21 90 瀏覽
今日等Duck嫂🦆放工一齊食晚飯,佢話有間新開湘川菜館“辣宴”好正,佢和同事最近經常幫襯😊,今日就帶我去食,好期待🥰!店舖面積非常大,裝修富有中國🇨🇳色彩,座位闊落舒適,食物選擇除咗湘川菜,仲有多款廣東菜可選😍。呢度有另一特色,近門口旁邊有一個自助小區,顧客可免費自己無限添飲料🫢,有微甜酸梅湯🥃、橙味汽水🧃及冰水🫙,仲有一款卜卜脆片小食🥰。 講真,Duck哥🦆去過咁多地方食辣嘢🌶,真係第一次見有餐廳以免費自助方式提供冰水、酸梅湯甚至橙汁俾大家解辣,真夠貼心❤️。川香辣子雞 (小辣) $138細細件嘅雞件🐓(有骨🦴)炸得非常酥脆,加上大量辣椒🌶及花椒一齊炒,鹹香麻辣,非常惹味香口,勁好食🤤。蜜汁薯仔牛柳粒 $138牛柳粒🐂一口一粒,肉質軟淋有牛味🥰,薯仔粒🥔表面炸得焦香,帶陣陣香甜蜜糖味🍯,十分惹味😋。椒鹽魷魚鬚 $118用上新鮮魷魚鬚🦑,加薄薄嘅一層炸漿炸過,外層香脆🥰,魷魚鬚質感彈牙有魷魚香味,混埋炸過嘅蒜蓉🧄及辣椒粒🌶,又一惹味未之選😋。總括而言,食材好又煮得出色,食物份量勁多,店員服務勤快有禮,價錢大眾化,環境舒適,唔怪得老婆同佢啲同事成日嚟幫襯,我得閒都會約啲friend嚟

川香辣子雞 (小辣) $138

蜜汁薯仔牛柳粒 $138

椒鹽魷魚鬚 $118

總括而言,食材好又煮得出色,食物份量勁多,店員服務勤快有禮,價錢大眾化,環境舒適,唔怪得老婆同佢啲同事成日嚟幫襯,我得閒都會約啲friend嚟食,絕對係滿分推薦💯。

2023-09-15
  • 蜜汁薯仔牛柳粒