2019-04-01 98 瀏覽
聽過呢間火鍋店好多次,但都未去食過,今次終於有機會同朋友一試佢係咪真係咁好食!一入到去燈光暗暗,好有氣氛,一張張枱用圍欄著,頗有私隱度,但又不會好焗促。一坐低大家即係研究佢啲湯底,話哂都係佢出名之處。幾經辛苦終於決定到!就係鴛鴦鍋啦。鴛鴦鍋既價錢,係會計較貴果個鍋,咁樣計我覺得幾合理呀,唔洗刻意要人加錢。最後我地揀咗養生鍋(右邊)同美人鍋(左邊)。兩個鍋多料之餘,美人鍋有桃膠,甜美又不會搶了烏雞同藥材的味。養生鍋更加驚喜,有超多參係入面!唔知點解仲有陣牛奶香味,好似飲緊忌廉湯咁。野食未黎前我地已經係咁飲湯飲湯,停唔到口。其他食物如下:千層凍豆腐,索哂啲湯真係一流。 丸拼盤,勝在樣樣都試到。 餃子拼盤,真係超大粒呀!好足料。 最後仲送碗芋圓糖水,完全畫上完美句號!

其他食物如下:

千層凍豆腐,索哂啲湯真係一流。

丸拼盤,勝在樣樣都試到。

餃子拼盤,真係超大粒呀!好足料。

最後仲送碗芋圓糖水,完全畫上完美句號!