2021-06-20
逸東軒嘅$38點心優惠一向好搶手,疫情期間都推出過幾次呢個優惠,今次終於到我食啦😎呢個優惠只做星期一至五嘅午市,只要$38/$48/$78就可以試到米芝蓮級數嘅精美點心,好似做埋今個月就無啦,有興趣就上網預約吧✅✅佢地全部點心都新鮮出爐熱辣辣咁上枱,好好食嫁🤩🐶荀尖鮮蝦餃 $38推薦❗️皮薄餡靚嘅蝦餃🦐蝦餃皮好薄,一咬就食到啖啖蝦肉,我無認真數一粒餃有幾多隻蝦,但每一啖都食到爽口鮮味嘅蝦仁,而且係最平嘅$38,值得嗌!🐶帶子蒸燒賣 $38呢個都係人人都會嗌嘅,所以都有啲期望~我覺得佢係好食嘅,但係只係正常酒樓點心程度個種好食。帶子嫩滑,但係存在感唔高,食落口其實都只會食到豬肉餡嘅味,感覺加左帶子無令粒燒賣好食左,但佢都係餡料好鮮味,好食嘅燒賣~🐶豉汁蒸鳳爪 $38唔推薦🥲好普通嘅鳳爪🐓🐶脆皮流沙酥 $38半隻手指公咁大嘅流心奶黃酥,因為新鮮出爐,酥皮相當酥化,一咬落去就爆哂啲奶黃餡出黎,係幾正。不過食多幾啖就覺得個餡偏鹹,而且唔係鹹蛋個種鮮味嘅鹹,仲食到唔太自然嘅香精味,有啲膩。🐶金沙脆豆腐 $48好食❗️豆腐炸得好香口,個皮薄到入口即溶,配埋灑係上面嘅炸蒜好惹味,豆腐好嫩滑,要襯熱食哂佢
🐶荀尖鮮蝦餃 $38
🐶帶子蒸燒賣 $38
🐶豉汁蒸鳳爪 $38
唔推薦🥲好普通嘅鳳爪🐓
🐶脆皮流沙酥 $38
🐶金沙脆豆腐 $48
好食❗️豆腐炸得好香口,個皮薄到入口即溶,配埋灑係上面嘅炸蒜好惹味,豆腐好嫩滑,要襯熱食哂佢!
🐶逸東小籠包 $48
皮幾薄,啲湯熱辣辣幾夠味,不過都算係正常水準,未到有驚喜嘅水平。
🐶春風得意腸粉 $48
腸粉入面包住炸蝦肉春卷,其實唔太似腸粉🤣不過都幾好食,春卷係因為被腸粉包住而淋哂,而且蝦肉填得好滿😜口感幾豐富!
🐶瑤柱海皇灌湯餃 $78
我無點食~但就咁飲個湯覺得佢無咩深度,唔似用靚料(eg 金華火腿?)煲過好耐嘅湯,唔會想飲完再飲。
整體黎講都幾滿意!食物質素優秀,服務同環境都唔錯~推薦!
預約網址:https://bit.ly/3jl3Os8