2024-01-16 539 瀏覽
成日經過尖東站見到好多人排隊, 今次終於買到啦!可惜今次買唔到~港式奶茶布丁燒.茶走不過唔緊要,最後一個朱古力味都比我買到,仲有鴛鴦,真係開心🥹台灣學藝夫婦創立的創意布丁燒店 - 呦呦鹿鳴每日新鮮出爐㗎!口味仲好有特色㗎!布丁燒,以焦糖、布丁漿、芝士蛋糕粉糊放入模具中,以水浴法焗制一小時而成食法都唔簡單㗎,跟住步驟食,別有風味倒出布丁燒的方法1,焦糖整齊在杯底2,拿起布丁杯,搖一搖,將最底啡色的焦糖搖上來3,見到焦糖在杯的四邊散開就OK了最後反轉個布丁燒,用力捏一捏個杯倒落個碟到,就可以享用了真係名正言順嘅散水餅😊朱古力味非常香濃,布丁🍮Q彈😍再配埋鴛鴦,真係一個幸福滿滿嘅下午茶主打創意口味布丁燒。港式奶茶布丁燒.茶走 。山浪手工港式奶茶。呦呦鹿鳴特別同山浪奶茶 @mtwaves 合作,帶來了一款全新口味的布丁燒 — 「港式奶茶布丁燒。茶走」。。呦呦鹿鳴推出的散水餅系列,可到 @deerliciouspudding 撳鏈結預訂/查詢訂制版布丁燒散水餅,是跟同事開心告別的禮物提案/好介紹。山浪為這次合作特地調配的回甘茶膽加上精選淡奶,這完美的組合讓呦呦鹿鳴布丁燒能夠神還原經典的港式奶茶風
成日經過尖東站見到好多人排隊, 今次終於買到啦!
可惜今次買唔到~港式奶茶布丁燒.茶走
台灣學藝夫婦創立的創意布丁燒店 - 呦呦鹿鳴
每日新鮮出爐㗎!
口味仲好有特色㗎!
食法都唔簡單㗎,跟住步驟食,別有風味

倒出布丁燒的方法
1,焦糖整齊在杯底
2,拿起布丁杯,搖一搖,將最底啡色的焦糖搖上來
3,見到焦糖在杯的四邊散開就OK了
最後反轉個布丁燒,用力捏一捏個杯
倒落個碟到,就可以享用了
真係名正言順嘅散水餅😊

朱古力味非常香濃,布丁🍮Q彈😍
再配埋鴛鴦,真係一個幸福滿滿嘅下午茶

主打創意口味布丁燒

。港式奶茶布丁燒.茶走
。山浪手工港式奶茶

。山浪為這次合作特地調配的回甘茶膽加上精選淡奶,這完美的組合讓呦呦鹿鳴布丁燒能夠神還原經典的港式奶茶風味

📍呦呦鹿鳴布丁燒
尖東站Shop14(exit J 華御結對面)
2024-01-10
外賣自取