2022-09-10 659 瀏覽
每次嚟megabox睇老公打ice hockey🏒之前要餵飽自己嘅肚先,通常都系食foodcourt,今日嚟早咗,一於食大佢🥳。講到爆丼屋應該吾洗我點介紹,每碗都足料到幾乎瀉出嚟🌊,海鮮及刺身每日從日本🇯🇵新鮮進口,每碗丼飯都選用足料食材炮製而成。▶️三段重大極上丼($398)碗丼飯好似座山咁,視覺上已經好滿足🤩。上面嘅魚材🐟新鮮好味就當然,而更要一讚系個醋飯底🍚好好味,就算完全吾落豉油都夠曬味。底層嘅拆絲蟹肉鮮甜🦀,主體系肥美拖羅,魚脂豐富,頂層系清淡甘甜嘅海膽,拖羅完全冇筋,好似溶在口中一樣🤤。▶️三色海膽盛丼($358)哩碗完全岩老公哩個海膽愛好者,今次仲吾啖啖海膽🟡,好澎湃,勁滿足!三款海膽雖然沒有特別標明出處,但係一款香濃、一款清甜、一款creamy,每款都食出不同嘅滋味,上面還有一隻生雞蛋🥚,撈埋一齊食,口感好似奶油咁順滑😋。▶️波子汽水🥤($28) / 味噌湯(跟餐奉送)🥣個味噌湯好出色,鮮甜濃味,記得飲埋佢啊!中意megabox哩間分店,相對旺角分店,座位更舒適闊落,食完睇ice hockey🏒或者逛下aeon🛒,方便又開心!

▶️三段重大極上丼($398)

▶️三色海膽盛丼($358)

▶️波子汽水🥤($28) / 味噌湯(跟餐奉送)🥣
個味噌湯好出色,鮮甜濃味,記得飲埋佢啊!

• 三重大極上丼
  • 三色海膽盛丼