2022-06-20
太安樓出名多嘢食,通常去嗰邊都係掃街,未試過搵餐廳坐低食飯~ 今次同朋友見到呢間台式餐廳裝修幾靚,又好鍾意佢個名—幸福鍋🥰 所以就入去試吓~ 我哋每人嗌咗一個鍋物、肉鬆蛋餅、同埋一杯芋香珍珠奶茶🧋掙扎咗好耐要藥膳花鵰雞鍋,定係牛肉🤪 最後都係敵唔過藥膳湯😆 估唔到藥膳味超濃!仲有超多款餸菜,每樣少少,可以試多幾款,唔錯👍🏻👍🏻 我揀咗配紅薯粉,本身已經覺得會好飽,點知原來個鍋入面本身仲有粉絲😱😱 超多嘢食!仲以為會食唔晒,但係因為好好味,食下食下自己一個女仔都食得晒成個鍋+紅薯粉🤪 好變態同行朋友鍾意食臭臭鍋,所以佢毫不猶豫咁揀咗中辣嘅幸福一品臭臭鍋。入邊餸菜超級豐富,有齊鴨血,臭豆腐,豬血糕,大腸等等吸引嘅食材!朔晒湯汁嘅豆腐,食落去味道非常濃郁,大腸食落一啲都唔肥膩,豬血糕食落口感亦十分香糯,完全冇腥味,食完真係好幸福!🥰🥰
我哋每人嗌咗一個鍋物、肉鬆蛋餅、同埋一杯芋香珍珠奶茶🧋