餐廳: 德昌魚蛋粉
資訊:

2008-06-28 3 瀏覽
女友話呢間餐廳好出名架,D魚蛋好好食架聽人講.......咁又不妨同佢去見識見識...28號1點30左右到達,門外已經排緊隊喎,排隊中聽到D人都係話呢度D魚蛋好好食,攪到我都有D心急想食添,等了約10分鐘就有位喇,裡面地方都幾大架,全以6人圓檯為主,都唔係話太迫,樓面落單都好清楚同快手點了以下食物:1.魚蛋河$19(魚蛋魚味好淡,亦不夠爽口彈牙,湯底淡但都算有鮮味,但碗太細,湯太少,河粉食到一半已經由湯河變成撈河了)2.紫菜四寶$30 有豬肉丸(幾鮮味),魚皮餃(皮幾爽,肉亦不太咸),墨魚丸(幾爽口彈牙但冇乜墨魚味),魚蛋(魚味好淡,亦不夠爽口彈牙),紫菜(配合湯底味道不錯,亦冇沙)3.腐乳通菜$14(算幾大碟,菜亦碌得剛好,菜新鮮有菜味,個腐乳醬亦調教得幾好)總結食物就一般,冇大驚喜,尤其招牌魚蛋就令我倆比較失望,招呼唔錯,食物點了好快就到,不過要食好魚蛋就不一定會再來這裡了埋單合共$63

點了以下食物:

埋單合共$63