2021-05-03
大排檔系列之~增輝藝廚~星期六晚餐時段排隊攞飛處已經人頭湧湧,我地好彩只需要等左10分鐘就可以入座。見人流都唔少,可能係曾經獲得米豬蓮推介係唔同啲?!鳳尾蝦腐皮卷 $73上菜後一望,覺得有啲搞笑,碟內嘅腐皮卷顏色形態都各不一樣,有啲深色有啲淺色好似無炸到咁;有啲外層皺皮食落偏乾身,好多渣滓,有啲平滑又食到內餡嘅味道;成碟野食落口好似玩大抽獎咁,1516好忐忑🤣🤣孜然豬串骨 $128份量充足嘅,有6隻肉質有啲乾身,咬落較煙韌;雖然佢外層灑滿好多調味料,但隻髀裡面嘅肉就無咩味,食完外層後入面就覺得淡茂茂。紹菜粉絲蝦米煲 $83呢餐最伏嘅一道菜雖然有主角bb蝦米作調味,但成煲野都係無味道可言😭😭仲有啲粉絲又散又碎唉,食左幾啖就放棄了。咸魚雞粒炒飯 $88覺得呢餐最好食嘅一樣嘢😆😆雖然啲飯色炒唔均勻(有幾舊白飯自成一團),無咩鑊氣,但有咸魚搭救就可以了。👣👣雖則有呢個米豬蓮嘅推介加冕,但同同區嘅大排檔比較覺得略輸一籌,不論菜式味道質素價錢cp值等等都稱不上。
大排檔系列之~增輝藝廚~
鳳尾蝦腐皮卷 $73
孜然豬串骨 $128
份量充足嘅,有6隻
紹菜粉絲蝦米煲 $83
呢餐最伏嘅一道菜
唉,食左幾啖就放棄了。
咸魚雞粒炒飯 $88