餐廳: 名都酒樓
資訊:

2009-07-14 175 瀏覽
同事腳受了傷, 咁就由我負責買個飯盒返公司一齊享用. 有時不想出外, 中午留在位中, 上上網, 仲好過係外面又排隊, 又要迫.反正要買野, 咁就來到統一中心, 以前看見有金鐘的上班一族, 成群結隊地拿著名都的膠袋, 內有飯盒一個, 而且又有飲品在內, 再問問D老金鐘, 原來名都設有外賣部. 難得一到, 又要買飯盒, 就要嚐嚐.同事腳傷, 只要了叉燒飯, (因為燒鴨"毒"). 而我沒有事, 當然是雙併啦. 首先食鴨, 一咬, 已經是滿口鴨香, 另外加上半肥瘦的靚叉燒. 原來名都的燒味, 真係有返咁上下. 叉燒, 這裡的叉燒令我明白到乜野係蜜汁叉燒, 邊位烤得香脆而不燶, 實在是水準之作.飯盒30大元, 可能其他人會覺得貴了點, 但換來的質素同味道, 呢30元, 值.