2018-10-10 102 瀏覽
中國菜一向有特色,所以我一向都比較喜歡吃,朋友叫到嘅聚會晚餐,每一次一大班人開心地食飯,真係人生一大樂事。今次仲可以品嚐特色精美嘅中菜,原來餐館除咗有小菜提供之外,仲有特色嘅點心系列。由於我哋太多人,一定要坐一張大圓枱,大圓枱仲有一個玻璃旋轉上菜盆,唔使驚夾唔到嘢食。餐廳紙張有兩三款,食物多款選擇。平時屋企少湯水嘅我,隨即叫咗兩個燉湯,包括糖心黑蒜燉響螺同埋姬松茸燉花膠。糖心黑蒜燉響螺湯飲落去好清甜,而且響螺味道香濃,響螺質感好林,非常滋潤。女士們最鍾意食鮑魚可以滋陰養顏,隨即叫咗一鍋石鍋鮑魚沙薑炆雞同埋石鍋鮑魚雞粒炒飯。石鍋鮑魚沙薑炆雞份量頗多,而且雞肉肉質鮮嫩,每一件雞件都好大隻。朋友們就order了自製菌皇醬蒸鐵棍淮山、好味醬秋葵炒海螺片、蜂蜜柚子蝦球同埋海綿叉燒包等總括而言,餐廳食物質素新鮮美味,每一碟餸菜都好有鑊氣,炒得非常香口,還有甜品可以食完飯叫幾款甜品一齊share食,最重要係坐得舒適,必定會再同朋友encore再試。

餐廳紙張有兩三款,食物多款選擇。