2021-10-01
本人最怕食素肉,最怕中式齋既重口味!但十分難得有一間中式素食餐廳係想再encore! 味道絕對係有驚喜! 黑松露黃耳蒸蛋白啲蛋白蒸得好滑,味道唔會太咸岩岩好,而且好少餐廳有煮黃耳椒鹽桂花卷最驚喜係旁邊啲椒鹽菜葉,唔係個桂花卷😆炸到好似紫菜咁薄脆,配埋啲椒鹽好味到停唔到口((btw 原來同桂花係冇關係)) 煎栗米餅見餐廳職員極力推薦,果然無介紹錯。新鮮粟米粒既甜味,加埋個檸檬柚子汁既酸味,成個粟米餅香口又唔油膩👍🏽👍🏽干扁椰菜花因為唔中意食素肉,餐廳職員好好人地幫我地轉左用炸左既豆卜🥰 幾得意,加埋d麻辣食落幾香口魚翅泡飯🤤🤤依個等候時間有啲耐,但係慢工出細活貨! The wait is well deserved!! 👍🏽👍🏽將啲炸左既飯lum 係湯果時仲聽到jar 一聲!! 同利苑個龍蝦湯泡飯有啲似ps 見到餐廳原來lunch 有派福飯俾街房希望多多支持咁有心既小店!! Support!!!
黑松露黃耳蒸蛋白
啲蛋白蒸得好滑,味道唔會太咸岩岩好,而且好少餐廳有煮黃耳
椒鹽桂花卷
煎栗米餅
干扁椰菜花
魚翅泡飯🤤🤤
ps 見到餐廳原來lunch 有派福飯俾街房
希望多多支持咁有心既小店!! Support!!!