接老公放工順便去鄰近啟德站行吓,原來喺九龍灣商廈區過去好近㗎! 行到Oasis 果邊見到呢間有outdoor 既餐廳,內裡都幾有格調。呢個環境緊係要chill chill 飲杯野啦~ Sangria可以揀紅/白酒,我就點左配白酒。蘋果、紅桑子、士多啤梨、菠蘿等等,果香釋放跟白酒融和,好colourful,好fresh!! BarTender緊接調製另一杯係老公既Bloody Mary🌶充滿衝擊性口味,餐前飲都開胃D!茄紅色視覺感真係幾似羅宋湯,仲有陣陣胡椒氣味,入面仲加左片檸檬同切條西芹提吓味~ 一啖入口即刻醒晒,好濃郁既蕃茄汁同Tasbaso辣椒仔汁夾雜喼汁係Vodka之中,入口酸酸辣辣🌶!新西蘭白酒煮青口拼海蜆青口拼蜆作為餐前佐酒幾啱~ 用檸檬汁、香蒜、辣椒配料同白洒調煮好濃郁醬汁,配合蜆肉本身既咸鮮味道,入口效果非常惹味仲有幾分辛香感。跟兩片金黃脆卜卜既Garlic bread,沾埋汁食一流!份量方面好足,海蜆多到層層叠半殼青口放在旁邊。蜆貝肉質感覺超鮮嫩幾吸汁,外殼辮開時大都見肉唔會中空寶。青口肉有掌心咁大,咬落有一股輕身海水味,裙邊仲有少少脆口,浸少少醬汁係肉面食味道更棒!海

呢個環境緊係要chill chill 飲杯野啦~
Sangria可以揀紅/白酒,我就點左配白酒。

Bloody  Mary  🍹

新西蘭白酒煮青口拼海蜆
青口拼蜆作為餐前佐酒幾啱~
跟兩片金黃脆卜卜既Garlic bread,沾埋汁食一流!

海陸大餐Surf & Turf
相機先食視覺感一流,尤其木盤中既珍寶大蝦,體型足足有成兩吋咁大隻,開邊Grill熟好有爐火風味,蝦肉爽實有回彈力。側旁仲有火箭菜、車厘茄、啡菇做side,唔錯吖!

10 oz Tenderloin,用五成熟製作效果最perfect!嘆到牛肉純鮮感覺,切開內層仲係呈粉紅色冇過火。
食前可以跟少少岩盬或醬汁調味,細嚼之中肉香挺濃厚兼冇筋位而且脂肪含量少,兩個人Share夠晒飽肚~

Tuscan Hills pizza 🍕
配料滿滿,嫩滑雞肉、紫洋蔥、蘑菇、爽身薯仔粒等舖滿pizza上,最正係sour cream,香香滑滑塗滿整件pizza更將底層既甜酸醬汁提升~

Bloody  Mary  🍹