2019-09-14
與同事逛下尖沙咀新商場 K11 MUSEA, 食完飯咁啱見到DAMA雪糕好吸睛, 就算飽飽都決定食埋。店員話DAMA共有四款軟雪糕,不過每日只售其中兩款, 咁我哋就order咗 火龍果 mix 竹炭可可椰子軟雪糕。食食下老闆親自出嚟好有誠意向我哋介紹DAMA嘅軟雪糕,原來係純素鮮果造,而且不含蛋奶素,最適合純素食者,奶過敏者和著重健康人士。軟雪糕外型好卡通, 顏色味道都好好。 首先紅肉火龍果食得多, 雪糕就未食過, 有淡淡的火龍果味道, 竹炭可可椰子雪糕嘅椰子味較突出, 我很喜歡推薦大家試試。 DAMA柔雪糕的質感,沒有一般的奶製雪糕的黏滑, 比較清爽。 個cone都好脆口,食到底都有雪糕 ,唔使50蚊價錢好合理。 會再幫襯。 希望老闆繼續嘗試研發其他口味。👍