2022-08-07 570 瀏覽
星期五夜晚,尖沙咀基本無咩餐廳唔使排隊,好彩有朋友係景樂member,打幾個電話就揾到諾士佛台的西班牙餐廳仲有位,一行四人行過去食飯。成班舊同學食飯,一定不少得傾起近況,叫份酥炸魷魚($90) 邊食邊傾就啱晒了。魷魚圈炸得金黃,咬落不會太韌,正常水準。Nachos最啱一大班人share,份量算多,唯一要挑剔的係個底有點多dip,浸到粟米片有少少淋,如果可以將過多的醬可以另上就可以更好。食西班牙餐廳,朋友特意點了一杯水果酒 Sangria。味道容易入口,同時帶有水果的甜味及香氣,女士們都可以不妨一試。西班牙海鮮焗飯($380),餐牌寫的兩位用,但份量也太大了吧!有四隻燒香的大蝦,蝦肉厚實彈牙;青口都大大隻,非常足料!飯粒每粒都漲卜卜,吸滿了濃濃的精華。另外我推介黑松露鴨肝長通粉!望見個名已經勁吸引,黑松露的香氣加上鴨肝的油香,簡簡單單已經超級惹味!甜品叫了一份Churros西班牙炸油條配朱古力汁($60),呢個新鮮炸起的Churros黐住滿滿的砂糖,唯一不足係,油炸鬼好短,份量比較少,有少少唔夠喉。==============================我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如

酥炸魷魚

Nachos

水果酒 Sangria

黑松露鴨肝長通粉

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
酥炸魷魚
Nachos