2023-06-04
見人吹奏但食落同屋企整嘅差唔多,er我expect更多架喎😅,難道「無添加」就是「家的味道」🤧?・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🖤 黑芝麻麻糬包 HK$17・味道:黑芝麻味好出,麻糬係鮮奶麻糬,微甜OK的。係個包都甜包底所以同個餡搶風頭,襯托唔到~不過啲麻糬側埋係一邊,我食到最尾先知有麻糬🤡・口感:沙粒黑芝麻係唔錯嘅,鮮奶麻糬一貫走流質半液態而非煙韌要拉扯嘅質感。🍠 紫薯麻糬包 HK$18・味道:紫薯有加甜味喎,以為真係天然紫薯甜香⋯⋯麻糬同上~・口感:包底同上都係甜包底,又咁啱係淋身嘅包,所以一咬落去就係咬咗一pat嘢咁。個包挺身會好啲。🥐 朱古力牛角酥 HK$26・味道:走重牛油鹹香路線嘅,冇包甜味,但其實又食唔出個鹹味係嚟自牛油,純粹覺得係鹹酥囉。又係係到最尾先知有朱古力,不過都費事講,個朱古力係bb朱古力嗰種帶點溢味嘅甘甜。・口感:實在嘅,睇橫切面以為會咬空氣包,但實淨嘅唔係食空氣包。・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:中~🤰9衝度:可試~🤰結論:孩子們,我哋都係食返享樂算數啦~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
🖤 黑芝麻麻糬包 HK$17
🍠 紫薯麻糬包 HK$18
・味道:紫薯有加甜味喎,以為真係天然紫薯甜香⋯⋯麻糬同上~
🥐 朱古力牛角酥 HK$26
🤰性價比:中~
🤰9衝度:可試~
🤰結論:孩子們,我哋都係食返享樂算數啦~