2016-01-12 12610 瀏覽
本大少係個喜歡飲茶既人,朋友帶路下話有間王子飯店唔錯。咁岩我睇完小王子,覺得呢個王子飯店配合本大少小王子既身份,故此就擺駕圓方試一試佢。 但由於我地人唔多,所以能食既野都唔多。一開始就飲左個湯,恕我無影到個湯,因為本大少一時太興奮違忘左。講番個味道先,佢話係是日例湯,我地問姐姐究竟係咩湯來個陣,佢都一時間答唔到我地。不過唔緊要,人要有冒險精神嘛。之後個湯來到,肉係雞肉,材料有菇菌類,其他野就真係唔清楚。我會話係典型既老火湯味道,雖不及利苑既湯好飲,但都令我滿意啦。然後其中一樣令本大少覺得ok啦過得去啦既食物就係王子鮑魚酥。味道非常好,有其應有既味道,而且酥皮同底是分開的,令成件事變得有d有趣,再者個皮非常鬆化,雖不至於一試難忘,但下次來我都會再叫佢。另外其他既食物都只能說不過不失啦。脆皮豆腐香口而不油,但沒有驚喜,中規中矩。小籠包皮就有d厚啦,不過又唔係主打上海菜,所以我對佢要求唔高。三色腸反而令我有d意外,因為三種口味放係一條腸不同分段上面,但原來空有其表,味道不如外表般令人意外,皮厚而唔夠滑。總括而言,我會話呢餐係中規中矩,比呢個價錢但得到相應既質素,故此本大少評為ok啦,過得去啦

王子鮑魚穌
小籠包
另外其他既食物都只能說不過不失啦。
脆皮豆腐香口而不油,但沒有驚喜,中規中矩。

總括而言,我會話呢餐係中規中矩,比呢個價錢但得到相應既質素,故此本大少評為ok啦,過得去啦。
最後值得一提係姐姐們真係好nice,對我地好好,服務唔錯。
2015-12-31
王子鮑魚穌