2021-09-12
呢幾年 年年生日唔係放題就自助餐 質素就每下愈況 今年唔想再比幾舊水食劣食填飽個肚 決定用相若價錢去book間私房菜 疫情下自己親朋戚友坐一圍 又闊落 真係好過出去迫頭盤就嚟左個勁靚嘅四小碟 雖然佢叫小碟 但都幾大碟下呢個真係好好食 脆度啱啱好 唔會硬到界口 唔會一浸油味 反而食到雞嘅鮮香 加埋啲椒鹽勁香口出邊食啲豬耳 一陣騷味 但依間 真係食到又彈又脆 調味適中 麻辣鹹香 做得幾正宗唔食唔知原來係冬瓜整嘅 一咬落去勁多汁軟甜 好似食緊提子咁 花開富貴 佢係醃蘿蔔嚟嘅 酸甜爽口 好清新 勁開胃 有驚喜 食完頭盤之後就會逐一起菜咁我就唔全部介紹啦 講幾個特色嘅 外面夠脆 裏面夠軟 唔會淡茂茂 或者好似食緊擦子膠咁 脆漿都包到實一實唔會甩晒呢個真係要讚 出邊脆卜卜 咬落去彈牙又香甜 最入邊仲有流心 真係好似食緊荔枝 但佢又唔係甜品嗰種 而係小食 估佢唔到 食私房菜都食到分子料理嘅感覺😂香脆得嚟 唔會咬落去成口油 或者有油抑味 配埋隻大蝦好彈口 用埋黑松露點綴 令蝦嘅鮮味更加突出我估唔到私房菜可以食到法國菜嘅feel 擺盤好靚 好好味炒飯粒粒分明 又唔會太
頭盤就嚟左個勁靚嘅四小碟 雖然佢叫小碟 但都幾大碟下
咁我就唔全部介紹啦
講幾個特色嘅
我估唔到私房菜可以食到法國菜嘅feel 擺盤好靚 好好味
炒飯粒粒分明 又唔會太過乾身 食落好香口
啲花膠動L動L 感覺食完碟菜骨膠原滿滿 啲菜吸晒啲湯汁 撈埋啲花膠食 又彈又滑又爽口 但唔會有腥味
老闆嘅刀工好好 果盤好靚 好用心
整體嘅體驗 同之前嘅好唔同 而且啲食物質素好好 我諗以後生日慶祝朋友聚會 都唔會再去食劣食放題 呢間真係可一可再 飽過放題好多 體驗又好 而且問過老闆 啲菜式唔會次次一樣 好期待下次嘅驚喜