2021-11-13
勞碌完五日,收工梗係要食返啲好嘢啦~😆其實每一次經過呢間餐廳都好Q多人🙂我諗成個商場啲人都圍住啲間餐廳🤭我18:50拎飛…19:40左右先入到去🤐 期間同🐖🐖討論點解咁多人嘅?唔通佢哋擺咗啲風水陣😂😂結果你試過一次就會知😈✅ 宜朋友聚會家庭聚會老同學聚會情侶幽會我同🐖兩個食,試唔到咁多🙈因為佢份量係3-4人份量,所以我哋嗌左以下既食物🥰————————————————————————🍃 鎮店荷葉飯 $115鎮店真係鎮店…我地落單後3分鐘內上菜😱非常之有效率…有個侍應哥哥講:[側邊有味、中間冇乜味,要撈勻一齊食先好味!撈起!!🤣]入邊有瑤柱雞肉粒蘑菇粒,飯食到淡淡的荷葉味🥰好食😋食完暖粒粒 Warm Warm☺️不過佢份量真係勁多!適合四至五個人食🙈*我哋唔嘥野,食唔晒會裝返屋企的😊🐙 豉油皇墨魚咀 $100佢會用洋蔥🧅一齊炒,仲有少少咋米粉墊底,惹味爽脆,墨魚咀一口一粒😂😂當小食又得,送飯送酒一流!!🙈我見到好多哥哥都飲酒🍻(烈酒)飲到塊面紅卜卜🤣🍤 招牌黃金蝦 $130黃金即係咸蛋黃☺️ 佢其實有分黃金大蝦同黃金蝦,係大細同價錢既分別,我哋第一次食就是黃金蝦,蝦蝦都幾大隻,啖啖肉🤩外皮炸
✅ 宜朋友聚會家庭聚會老同學聚會情侶幽會
————————————————————————
🍃 鎮店荷葉飯 $115
鎮店真係鎮店…我地落單後3分鐘內上菜😱非常之有效率…
不過佢份量真係勁多!適合四至五個人食🙈
*我哋唔嘥野,食唔晒會裝返屋企的😊
🐙 豉油皇墨魚咀 $100
🍤 招牌黃金蝦 $130
黃金即係咸蛋黃☺️ 佢其實有分黃金大蝦同黃金蝦,係大細同價錢既分別,我哋第一次食就是黃金蝦,蝦蝦都幾大隻,啖啖肉🤩外皮炸粉唔會好厚,酥脆無比☺️☺️☺️ 海鮮新鮮!!
🫖 有送茶-我哋點左香片 $0
🥤🐖飲肥仔水 $10
————————————————————————
本身仲想叫左菜…點知太full 了…食唔到🤭唯有下次啦🤣🤣
❤️ 十分之推介大家黎食,每到餸都好好食,發揮超水準嘅表現🤣🤣將會成為我哋的飯堂😝
不過真係要等好耐🙈 唔想等就要book定位啦😊
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5)
環境:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
衛生:⭐️⭐️⭐️🌜 (3.5/5)
抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
總分:❤️❤️❤️❤️❤️(5/5)