幾乎每個星期閒日都總會嚟食一次Supper Buffet,最鍾意佢哋嘅中湯+甜品。食咗咁多次都冇寫過食評,因為只得22:00至00:00兩個鐘,拎得嘢食嚟食得嚟都夠鐘,實在難以抽時間影相嘞。點解今次又會寫呢?好好彩地今日人少,慳番唔少排隊時間,所以終於可以落筆。一開場我哋先嚟睇睇坊間雜誌飲食專欄經常講嘅「回本必食」生蠔先-嗱唔好以為真係一開場擺哂响度任你摞呀,呢張相係臨完場前45分鐘左右影嘅,即係個個食緊甜品嘆緊咖啡冇乜人摞果時至會擺哂响度,呢一轉係Last咖喇。剛開場時每人限摞兩隻,文末我再講下對呢度啲生蠔嘅評價。呢個「沙參玉竹雪耳煲唐排」,屋企缺湯水嘅你就啱哂嘞!佢哋嘅中湯全部都勁好飲!我經常見到人飲三、四碗。呢個西式嘅「南瓜西米湯」都唔錯咖,但係就飽肚咗啲囉。本人極鍾意貓,聽啲貓奴朋友講話南瓜非常通便,咁食自助餐總會食多少少嘢之時就唔少得佢,點都要飲番半碗啦!呢啲係部份冷盤,人多嘅日子果啲三文魚刺身就會被「狂風掃落葉」,跟住「春風吹又生」。我個人對三文魚刺身麻麻哋,只會食幾塊最肥嘅腩位。至於壽司嘛,我嚟咁多次都冇食過。煙三文魚〈圖下三片〉係呢度可遇不可求嘅冷盤之一,唔一定有咖,味

生蠔
沙參玉竹雪耳煲唐排
南瓜湯
冷盤
煙三文魚
煙三文魚〈圖下三片〉係呢度可遇不可求嘅冷盤之一,唔一定有咖,味道就鹹左少少,始終都係隔幾條街之外果間「朗」字頭酒店任食唔嬲嘅「凱撒式長條型切割」煙三文魚最正斗。
Movenpick雪糕
Movenpick雪糕至係我終極目標!朱古力雪糕入面嘅朱古力碎片係脆嘅!雲呢嗱雪糕入面啲雲呢嗱籽係肉眼可見嘅,嗱呢啲就叫做貨真價實嘞!
Movenpick雪糕
勺多兩球Movenpick雪糕!嗱隻士多啤梨我就覺得佢酸左少少,之但係隻意大利奶凍雪糕就係真冇得頂,香同滑齊哂!

再嚟多杯雜莓果凍,仲有一杯芒果布甸之類的好東西。
班戟
嗱嗱嗱呢份班戟入面好多Cream咖,因住飽哂呀!
生蠔
借呢兩隻生得好似「聖子」咁嘅生蠔講吓呢處嘅生蠔啦。論價錢,人均二百蚊左右有生蠔表面上係好抵嘅,但係呢度啲生蠔佢唔係响你面前開嘅,而味道亦都同都係响尖沙咀嘅「海景咩福」「朗咩」果啲即開生蠔完全係兩回事,好重點係佢冇左果種海水味,亦冇左鮮活生蠔應有嘅果種黏韌口感,不過呢,佢都仲係爽口而有蠔味嘅,但係就比我食開嘅新鮮生蠔多左一種自來水味。點解會咁呢?我個人味覺話我聽,佢一係就雪耐咗〈時間太長〉,一係就雪過咗〈溫度太低〉,佢只係抵食,但唔係好食。
題外話/補充資料: 點解好似冇講熟食熱盤呢?皆因實在唔太好食,冇乜嘢好推薦。 點解啲相好似上下反轉?嗱我都唔想咖!影果時明明唔係咁,一上傳就變哂咁,寫完趕住訓覺,懶得用software逐張執喇,包容下啦各位!
2015-01-05
$202.30 (宵夜)
用餐優惠
信用卡優惠