2024-06-18
第一次食西班牙菜🍽,所以唔知係咪算正宗😂,只可以講每道菜既特色。二人Set Dinner有兩款,分別既係貴啲果款菜色唔同,同埋main course 可以4揀2😎。前菜有沙律🥗同湯揀,沙律菜夠新鮮,同埋個dressing好好味,酸酸地好開胃😋,份量恰到好處,唔會搞到啲菜太濕。頭盤當然唔少得西班牙風乾火腿🍖,火腿咸香味濃,𡁻落好香,又唔會好咸。另外仲有粟米蓉帶子配豬腩片🐽,火腿露筍配流心蛋🍳。主菜我地揀左西班牙炒飯同埋牛扒🥩,炒飯好足料,有青口,蝦🦐,魷魚🦑,口味偏重,可能呢啲就係西班牙特色。牛扒要5成熟,煎得剛剛好👍🏻,外脆肉汁豐富。最後甜品有兩款,特別一讚,openrice訂位時註明週年紀念,店員喺迷你巴斯克芝士蛋糕木板寫上“Happy Anniversary ”😍。整餐飯性價比高,食物質素好好👍🏻,店員服務都好好,值得推介俾大家💯。