2012-03-06
前幾日同男朋友仔一齊左2年半,, 而且佢又因為咁岩升職,, 所以就話想食返餐開開心心既自助餐慶祝一下!!!!!!我當然係欣然咁接受啦!!!!因為大家都係係CB附近返工的,, 所以我地揀左去食Mr. Steak Buffet!!!! 決定黎之前都有睇下OPENRICE望下D食評同埋八下呢到有D咩野食!!!!我一見到有生蠔仲要有鴨肝就已經即刻話要食呢間啦!!!!!! 男朋友就望D長腳蟹望到眼定定咁!!!!! 再望下價錢都幾合理,, 我地就決定左啦!!!!! 就呢到啦!!!!!講左個生蠔先!!!! 今次我食呢批生蠔幾大隻!! 同埋鮮甜囉!!! 可能因為係即開生蠔既關係啦!!!! 仲有果個開生蠔既師傅都好好人,, 次次都對住D客笑笑口的!!!!!!! 我每次去到都會拎哂5隻,, 拎到個師傅都記得我,, 仲要每次要揀D大大隻既俾我!! 超級好呀!!!!!之後就係我另一個愛---- 鵝肝了!!!!! 煎到脆脆咁都幾香口的,, 有D食到外脆內軟!!!! 其實鵝肝本身油脂高,, 要煎得好味都好講技術的啦!!! 而我覺得Mr. Steak Buffet 就做得唔錯了而我男朋友就係咁拎長腳蟹囉,, 佢話要
講左個生蠔先!!!! 今次我食呢批生蠔幾大隻!! 同埋鮮甜囉!!! 可能因為係即開生蠔既關係啦!!!! 仲有果個開生蠔既師傅都好好人,, 次次都對住D客笑笑口的!!!!!!! 我每次去到都會拎哂5隻,, 拎到個師傅都記得我,, 仲要每次要揀D大大隻既俾我!! 超級好呀!!!!! 之後就係我另一個愛---- 鵝肝了!!!!! 煎到脆脆咁都幾香口的,, 有D食到外脆內軟!!!! 其實鵝肝本身油脂高,, 要煎得好味都好講技術的啦!!! 而我覺得Mr. Steak Buffet 就做得唔錯了 而我男朋友就係咁拎長腳蟹囉,, 佢話要食多D回本啊,, 不過見佢係咁食唔停口相信都係好好味的!! 我見佢食得咁開心,, 我都偷左一隻過黎試!!!!! 長腳蟹果然係多肉D,, 感覺上好似食極都仲裡面都仲有肉咁,, 蟹味都好濃!! 可怕我本身唔好蟹啦 : ( 最後就要講果個心太軟!! 其實我好想快D試的,, 因為係openrice 都有好多人講過呢到既心太軟好出名!! 我食落又覺得個朱古力味真係幾濃同埋唔係太甜,, 所以我覺得這個確實好讚!!!! 但係唯一唔好就係佢係即製的仲要有好多人排隊,, 特別係尾段大家都食 甜品既時候,, 真係要一早黎排定先得啊!!!! 今日雖然男朋友仔冇為我準備咩禮物,, 但係我覺得有呢餐 自助餐都好夠,, 這是心意來的!!! 我覺得我男朋友同餐飯同樣值滿分啊 ))