2020-11-29
通常星期日冇約人嘅話都會去gym操下野,做gym之前通常會去太古城四期呢間「Brew Job」食件餅嘆杯啡chill下refresh下!呢間Brew Job係分店,總站係大角咀附近。之前番工落site喺總店附近經過,俾Brew Job呢個名令我會心微笑(你懂的🤭)~Brew Job終於係太古城開左分店啦!位置就正正係落鰂魚涌公園前樓梯口嘅寫字樓大堂,target customer應該係平日既打工仔啦,估唔到週末既人客都幾多,亦有父母帶住小朋友黎嘆杯啡,休閒而不失熱鬧~==============================Pain Au Chocolat $25Brew Job嘅pastry同麵包都係自家製嘅,之前食過貝果幾好今日食飽飯不如就試下Pain Au Chocolat!經過Barista焗熱嘅朱古力酥,非常香脆,一塊塊嘅酥皮分明,牛油香明顯,中間嘅朱古力經翻熱後微微流心亦濃郁,非常好味,酥酥嘅底唔會太油,Brew Job嘅自家製旗號信得過!==============================Latte $40Latte嚟講呢個價錢都尚算合理,可能呢排疫情又嚴重番,
Pain Au Chocolat $25
Latte $40
Latte嚟講呢個價錢都尚算合理,可能呢排疫情又嚴重番,所以轉做外賣杯。
House Blend偏Fruity既,如果可以有Fruity同Nutty唔同blend嘅豆俾客人選擇就更好!可能今日客人偏多,所以整較basic嘅心型拉花,平時Barista會拉特別啲嘅新花款㗎!
Brew Job有一個signature叫做Ovaltine Expresso,類似mocha嘅不過係用阿華田粉製作,最啱覺得飲得latte多,心思思想試新嘢嘅朋友仔!