2019-04-17 118 瀏覽
好耐無去飲茶喇,星期六就一早起身同媽咪撐枱腳👭 💕 揀左呢間酒樓係因為見到朋友係ig既打卡,見到啲點心好精緻,決定一試🙃🙃中午12點到達,可能因為比較早所以冇咩人🤣 侍應哥哥俾咗餐牌我哋睇,又幫我地斟茶,好細心😛🥢長腳蟹肉小籠包由於我真係好鍾意食小籠包,所以呢個係必點嘅🥰 蟹肉好鮮味,而且內涵有好多汁,美味而且有特色!🥢木魚帶子燒賣通常燒賣都係配鮮蝦,今次配帶子都係第一次試😆 加埋木魚,帶點和風🎏🥢蘿蔔千絲酥依味點心好考功夫,要做到”千絲”既效果真係唔容易😎 入面啖啖羅白絲,真材實料,絕對唔係只得麵粉! 令我諗起媽咪手製嘅蘿蔔糕😆🥢日本鰻魚香煎栥飯依個就係打卡既點心🤩 鰻魚係ok既,只係我地都覺得栥飯比較硬🙈🙈🙈 難d咬開🙊 同平時軟林林既栥飯好唔同😂 係就係幾特別既,試一次就好了~由於媽咪話想試吓呢度嘅湯羹,我地叫左個🥄酸辣龍皇羹🙂 賣相好靚,d配料加埋一齊,唔知點解有一種好優雅嘅感覺哈哈 😹 有個小蠟燭熱住,唔使驚佢凍左👍🏼 味道我覺得一般,唔算係好辣,幾啱我媽咪口味!最後埋單約$500,以兩個人飲茶黎講,價錢屬中上。

中午12點到達,可能因為比較早所以冇咩人🤣
侍應哥哥俾咗餐牌我哋睇,又幫我地斟茶,好細心😛

🥢長腳蟹肉小籠包

🥢木魚帶子燒賣

🥢蘿蔔千絲酥

🥢日本鰻魚香煎栥飯

最後埋單約$500,以兩個人飲茶黎講,價錢屬中上。