2024-01-13 1061 瀏覽
今日終於同三五知己揪埋去咗銅鑼灣轉轉,心諗午飯食啲咩好?行到腳斷都未有眉目😩。眼前一亮,就係出名嘅Outback,之不過以往都係望門興嘆,今日我正路嚟閃入去試下佢嘅午市🍽。🥗一坐低嚟,就係佢嗰叫好叫座嘅莎莎雞沙律!雞胸肉煎得金黃得嚟鎖水得宜,脆脆嘅舊墨西哥粟米片添上無敵解膩,配上嗰酸酸甜甜嘅沙律醬,簡直攞筷唔停手!🥩再嚟就係牛扒,心諗:好嘢,啱晒我呢個肉食愛好者!咬落去,外層微焦香脆,內肉軟嫩多汁,輕輕一扳就脫骨,真係啖啖肉嘅絕配。兩撇必食的薯條,金黃酥脆,啖啖薯香,咁正點,我差啲唔記得優雅咀嚼😂。🥤飲品就揀咗一杯檸檬薄荷冰沙,好正!口感係香滑得黎又返甜返酸,清新解渴又消暑,啱晒我呢排返嚟囉囉攣嘅胃口。最後,少不了嗰黑色麵包,好似賣相一樣,味道都一於讚👍!熱辣辣出爐,香軟嘅麵包配黑糖,簡直係天堂嘅味道。食完走出嚟,真係仲口齒留香!记你呀,下次見到Outback,我一定又扑街入去幫襯!