2024-01-20
朝朝暮暮,湊巧行過登龍街嘅燒味界寶藏,心諗今晚唔煮喇!咁我就入去呢家口碑掂掂嘅燒味鋪頭嚟個大啖!💥入嚟環境整齊潔淨,坐低唔耐已經決定落雙拼一人飯。叉燒選咗半肥瘦,色澤叫人垂涎,嘗一口,豈止垂涎,肥而不膩嘅質感喺口中融化,霎時一陣香甜過喉,肉汁四溢,食得出師傳功夫。旁邊嘅燒腩仔,起皮脆得嚟唔夠油膩,紮實嘅肉感夠晒滿足😋。想唔平凡啲,就加個燒鵝腿上餐吧!脆皮、肥薄適中嘅燒鵝,每啖都有酥脆同香潤輪流上陣,簡直太過癮!湯水配得好,一碗清甜滋味嘅湯品,飲落暖笠笠,溫潤全程。仲有,升級餐飲加個瀨粉,白滑得黎喱度喱度,啖啖夠晒力。最終一餐,飽得自在,質素價錢真係心心相印!這裡嘅燒味,每款都有嘅講究,回憶起今晚,呢一餐真係等於一場味蕾上嘅長假旅行🍽️🍗。下次,帶埋屋企人繼續食遍每樣!