2022-05-19
已經幾年無去過旅行,好多時都係靠食物止下癮,不過都唔係間間有嗰種味道~呢間舖係上網搵到,雖然係旺角區,但就比最旺嗰排舖頭行多少少路仔,但都叫做可以同朋友靜靜地食嘢傾下偈咁~首先幾鍾意佢呢幅牆嘅英文字 Do small things with great love~ 同埋坐低感覺都舒服嘅,加上嗰日出面落雨,有個舒服嘅地方坐下真係好緊要🥹講下嘢食先,朋友好鍾意台式火鍋,所以梗係要試下呢度招牌 臭臭鍋,佢係一人份量,但超級足料!牛肉/臭豆腐/米血糕/鴨血/滷大腸/貢丸/蜆,同其他配菜等…其實都諗緊一個人食應該好飽?😆😆同埋佢會用個細爐仔盛住,所以慢慢食都仲係熱辣辣🔥味道雖然叫唔辣,但可能係用沙嗲湯,都會有少少辣味,不過可接受!另外仲叫咗個鹽酥雞滷肉飯,好香脆好酥軟,食落脆卜卜,超正!!另外叫咗個台灣腸同手撕雞,唔算好出色,但都係合格以上,只能夠話個鍋太搶fo😁飲品我叫咗爆檸四季春,睇相都見到有4-5塊檸檬,篤都需要啲力先得,而我叫咗3分甜,唔太甜就啱我口味~~最後要講,雖然好似行多少少,但我覺得呢間嘢係值得行過嚟食,價錢+味道+足料,絕對係CP值高😋