2024-02-02 201 瀏覽
踏足這間富有南亞風味嘅食堂,彷彿置身異國小巷。今次,我一行五人,迫不及待想揭曉美食神秘面紗🥘。開場,Thali Set,結合西方元素,得戥歐洲人口味,特別係有啖啖番茄醬汁圍繞嘅意粉,真係酸酸地好開胃。沙律爽口,薯片鬆脆,但最撩味嘅,非Pakoras莫屬,沾上沾醬,每一口都夾帶著香脆包裹下嘅滋味。主菜方面,我們試咗幾款招牌菜。Saag Paneer嘅香氣撲鼻,Paneer入口即化,同Spinach嘅絲滑配搭得天衣無縫🌿。Aloo Gobi挑戰味蕾,香辣得嚟不失土豆嘅原味,惹味得滯。至於Butter Chicken就真係Creamy到不得了,伴隨非油膩嘅Plain Naan,一啖接一啖,開心至極😋。最後,我哋個桌仲有杯印度紅酒陪伴,久稱難尋嘅Dry味道竟然咁順滑,非常適合餐酒。成個食體驗,滿足晒我哋嘅味蕾,絕對值得推介!Uncle的服務態度又好,整體來講,這次嘅偶遇令我好驚喜,寶藏食堂,有機會一定再嚟!👍