走進這家店,周圍都充斥著香噴噴嘅誘惑🤤。首先我點了一份鹽酥雞粒,啱啱好嘅鹽味撲鼻而來,酥脆嘅外皮一啖一啖真係爽口得嚟唔油膩,啖啖肉感,真係食得出主廚嘅用心。而榛子格仔餅,咬落去外邊鬆脆,裏邊嘅榛子甜度適中,啖啖都係幸福嘅味道。唔止外酥內軟,每一啖都好似在口腔裡面跳舞一樣。熱辣辣嘅黑糖小芋圓鮮奶,一入口就係另一番滋味。黑糖香濃滑順,與芋圓嘅彈牙口感相得益彰,真係暖笠笠噴射哂幸福嘅感覺。然後係嗰杯小芋圓奶茶,奶香茶香嘅絕妙組合,芋圓一樣保持住咗彈性同Q感,真係一飲而盡證明佢嘅魅力無法擋。整體嚟講,這家店嘅菜式簡單但味道卻富有層次,每一啝都讓人回味無窮,食物新鮮,製作用心,俾人一種溫馨又滿意嘅感覺。再加上,用咗啲港式嘅形容詞,例如「好正」、「煙煙韌韌」,去描述這些美食,加強咗我對呢啲食物嘅親切感,令我更加享受係這家店嘅每一次品嚐。👍🥳🥤