2023-12-31
係西環搵食呢家,簡直係「味蕾舞動」嘅開始👅💃!落口第一樣嘢,就係「綠野仙蹤」嘅綠豆沙,真係又清又涼!仙草凍勁滑,啖啖珍珠同桂圓水晶「Q彈」得嚟有嚼勁,一試難忘!話說「小紅帽」嘅紅豆沙同仙草凍,真係夠晒經典,加埋小丸子同愛玉,咬落又煙韌又滑,食完全身舒泰。紅豆沙啖啖都係心機,甜度啱啱好,唔會膩口。唔少得「芒芒天空」,啲楊枝甘露夠晒正宗,芒果鮮甜得黎我嘅心都甜埋😋。每一啖都有愛玉同珍珠嘅「好兄弟」陪住,舌頭上嗰種百花齊放嘅感覺真係讚到無得頂!最後嗌咗「美顏牛奶浴」,呢個夢幻嘅名堂,入面嘅燉鮮奶同桃膠、芋圓、雪燕咁健康嘅配搭,簡直係一場美顏嘅盛宴🧖♀️!熱辣辣嗰陣嘅桃膠真係滋潤得滯,仲有個超正嘅椰汁香,話你知真係好過癮!總而言之,呢間西環嘅店,值得再嚟多幾轉,傳統味道新鮮出爐,仲可以滿足到我哋嘅味蕾冒險🔥!食物質素同新鮮度真係冇得頂,下次試多啲新口味!🥣🍮🥤