2024-01-13 635 瀏覽
嚟到這間麵包店,真係一個驚喜!🥐首先,個紫玉酥外皮酥脆得嚟,層次分明得好有節奏感,紫色芋泥餡嘅口感滑溜,吃落去甜而不膩,但係皮有啲厚,有啲搶鏡頭嘅感覺。再試個紫玉包,蓋住嘅麵包好似雲朵咁鬆軟,夾住嘅芋泥唔單止分量足,而且滑過雪糕,甜味啱啱好,令人一啖接一啖。🍠嗌咗個玫瑰洛神點都唔失禮,包體帶有意想不到嘅淡淡花香,乜嘢啊?居然仲有Cream cheese藏喺中間嘅驚喜,外層微微帶點酥脆,食落有層次,層層遞進嘅口感真係一絕。🌹最後,個黑帝斯,佢嘅風味跟白雪公主實在是南轅北轍,一啖咬落去嘅酥脆外圈,外硬內軟嘅cream cheese,味道層次豐富猶如交響樂嘅變奏,不過Oreo餡料再濃厚啲就完美。今日嘅探險,每一款麵包都有佢獨特嘅故事同滋味,真心推薦比每一個對食物有要求又懷抱好奇心嘅你!👍🥖