2015-04-28
呢度繁忙時間好多人排隊,而且坐位好少,所以等位要等好耐。但屯門無其它地方有韓國菜食,所以偶爾想食就會非繁忙時段去,例如六點就去食晚飯。呢日叫左個牛肉餃子湯,牛肉餃子普通,蛋花湯幾好味。再黎一個紫菜飯卷,賣相普通,但味道唔錯!唔加配料都好食!味道清清地,卷入面既酸蘿蔔好醒胃,食完一舊想即刻再食多一舊!雖然食物選擇唔多,但想食既都有,基本既韓國菜式都有齊,而且味道都好地道,唔係偽韓式!不過食物份量真係太少,食唔飽!另外,以前點完餐,侍應會送上兩至三碟前菜;後來只送一碟;再後來要問先有,甚至問都無。仍然有免費前菜既時候,試過一個人去送一小碟,兩個人去又係送一小碟,我估佢係唔想浪費?咁應該問就有。於是有次兩個人去得一小碟,我就直接問佢要多碟,因為兩個人分開食都會比兩碟,我覺得呢個request 好fair,但竟然被拒絕,而且態度👎,真係好氣憤!證明佢地唔係怕浪費,而係純節省成本。係尖沙咀食過幾間差唔多定位、味道同埋價錢既餐廳,即使怕浪費而只送一小碟,客人主動問都會免費添加,尖沙咀街舖租金成本絕對比呢度貴幾倍。無論如何,依家已經無前菜送,要加錢先有。有食開既都知佢個前菜細細碟唔值咩錢,送係心意,
另外,以前點完餐,侍應會送上兩至三碟前菜;後來只送一碟;再後來要問先有,甚至問都無。仍然有免費前菜既時候,試過一個人去送一小碟,兩個人去又係送一小碟,我估佢係唔想浪費?咁應該問就有。於是有次兩個人去得一小碟,我就直接問佢要多碟,因為兩個人分開食都會比兩碟,我覺得呢個request 好fair,但竟然被拒絕,而且態度👎,真係好氣憤!證明佢地唔係怕浪費,而係純節省成本。係尖沙咀食過幾間差唔多定位、味道同埋價錢既餐廳,即使怕浪費而只送一小碟,客人主動問都會免費添加,尖沙咀街舖租金成本絕對比呢度貴幾倍。無論如何,依家已經無前菜送,要加錢先有。有食開既都知佢個前菜細細碟唔值咩錢,送係心意,係正宗韓國菜既一個形象,唔送亦唔緊要,唔好又送又唔捨得送咁核突就得。
依家令人感覺佢地水準下降,手法愈來愈商業,真係好可惜!