2021-06-10 75 瀏覽
住深水埗鴨寮街附近,早幾日經過先見到開咗間臺灣嘢食,今日剛好休息在家中午就走去買外賣試下,由屋企行去約七分鐘路程,到店買了外賣,在店外食口煙就攞得,回到家裡打開碗牛肉麵,有碗湯有碗麵(我分湯),但唯獨冇牛肉,打電話去,電話打極唔通,經過一番思想掙扎都係打算返去攞番牛肉(因為出邊33度氣溫,一來一回十幾分鐘肯定出曬汗),為了證實自己唔係老屈,特登拍咗片,去到店內,店員都好客氣噉換返畀我,同埋致歉。講番味道,我買咗一盒滷肉豬軟骨飯,一碗牛肉麵,盛惠114個大洋,性價比偏低。牛肉麵湯底同程班長比就唔係好濃,牛肉方面就幾好,兩條起骨牛肋條,麵方面因為分湯就唔會好冧,個人評價75分。豬軟骨滷肉飯,有4件豬軟骨(類似酒樓排骨大小),半隻滷蛋,一堆肉燥,一堆酸甜海帶,味道方面我評80分,豬軟骨甚至比牛肉麵嘅牛肉仲好味。我覺得要彈嗰方面就係,你既然店員錯誤比漏咗牛肉,人客返嚟攞返,身水身汗,你可唔可以適當哋送啲嘢畀人作為補償會好D,我見餐單跟餐凍飲都系加五蚊。我自己都做飲食,如果我哋做錯咗一般都會送返芒果布甸或楊枝甘露作為補償,一來可以令顧客有個好印象,二來可以為店內的甜品宣傳何樂而不為,公關其實好重
我自己都做飲食,如果我哋做錯咗一般都會送返芒果布甸或楊枝甘露作為補償,一來可以令顧客有個好印象,二來可以為店內的甜品宣傳何樂而不為,公關其實好重要。
牛肉麵,豬軟骨滷肉飯
2021-06-10
5 分鐘 (外賣自取)
牛肉麵,豬軟骨滷肉飯