2008-02-09
晚上約6點15分, 入到去仍很少客, 我們好彩地仍有近窗的卡位. 晚上6點後, 客人必需付8蚊的茶位, 但也很值的, 因為是各人自選花茶or 各式中茶.我就選了淨菊花, 桂花烏龍.由於太早唔想吃咁多因10點後約左其他朋友宵夜, 就只叫了小籠包1籠, 醬爆蟹黃炸蝦丸, 上海炒年糕.小籠包都唔錯, 多汁....上海炒年糕亦很好味, 因為個汁很濃, 但就嫌師傅切年糕太粗糙, 很大塊, 變得炒得部份太厚唔入味. 整體味道賣相都ok.醬爆蟹黃炸蝦丸, 呢個就反而最唔好吃, 我係上海吃個款雖則無蟹黃, 但好味同口感好食好多, 今次這個就落了蟹黃可能蟹黃唔靚關係就算滾熱辣都好腥, 超難食. 其實如果叫個2人餐都幾抵食, 210.00 很豐富, 但因晚上還要宵夜就小吃這些算了, 下次會再來試試.伙記就很欣勤, 但人手就開始踏入7點後就忙得很, 埋單or 沖茶都要吼人即遞手..唔係就唔知又要等幾耐了.
小籠包都唔錯, 多汁....